top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Astar (ASTR) Nedir?

Astar Network, geliştiricilere merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ve ikinci kat çözümler inşa etmelerine yardımcı olur.

Astar ASTR coin

Astar Network, geliştiricilere merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ve ikinci kat çözümler inşa etmelerine yardımcı olur. Bu desteği, etkileşimli web 3.0 altyapısı, finansal teşvikler, kuluçka programları ve teknik destek sağlayarak sunar. Astar, EVM'yi destekleyerek ve EVM ve WASM akıllı sözleşmelerinin bir arada var olabileceği ve birbirleriyle iletişim kurabileceği bir parazincir oluşturarak tüm geliştiricilere en iyi çözümü sunmayı amaçlar.

Astar, Polkadot ekosistemini Ethereum ve Cosmos gibi birinci kat blok zincirleriyle birleştirir. Bu, bir Polkadot Parachain'ini temsil eder ve DeFi, NFT'ler, DAO'lar gibi konularda destek sunan çoklu zincirli bir Polkadot dApp merkezi olarak tasarlanmıştır, burada geliştiriciler altyapıdan daha çok uygulama geliştirmeye odaklanabilirler.

Binance Labs ve Coinbase Ventures tarafından desteklenen proje, Substrate çerçevesi üzerine inşa edilen ilk katman ile ölçeklenebilirlik için Optimistik Sanal Makine (OVM) kullanılan ikinci katmandan oluşur.


Astar'ın Kurucuları Kimdir?

Astar Network, 2019 yılında Forbes30 Under 30 Asia listesinde yer alan bir blok zincir öncüsü olan Sota Watanabe tarafından kurulmuştur.

Watanabe, Japonya'daki Keio Üniversitesi'nde ekonomi alanında eğitim almıştır. Kariyeri boyunca Watanabe, Chronicled şirketinde pazarlama uzmanı olarak çalışmış, San Francisco'daki bir IT şirketinde görev almış ve yukarıda listelenenlerin yanı sıra Next Web Capital adlı girişimleri destekleyen bir yatırım firması da dahil olmak üzere birkaç şirket kurmuştur.

Astar Network, 2021 yılına kadar Plasm Network olarak bilinmekteydi; ancak bu tarihte Astar olarak yeniden markalandı ve Ocak 2022'de Polkadot'ta çoklu zincirli bir akıllı sözleşme platformu olarak piyasaya sürüldü.

Astar, Singapur merkezli olan ve Japonya'dan faaliyet gösteren Stake Technologies tarafından geliştirilmiştir. Astar'ın kurucusu Sota Watanabe aynı zamanda Stake Technologies'in CEO'sudur.


Astar'ı (ASTR) Benzersiz Kılan Nedir?

Astar projesinin hedefi, çeşitli ikinci kat çözümleri, blok zincirleri ve sanal makineleri destekleyen tam ölçekli bir çoklu zincirli akıllı sözleşme platformu haline gelmektir.

Ağ, Parity Substrate üzerine inşa edilmiştir - web 3.0 blok zinciri oluşturma platformu. Substrate üzerine inşa edilen Astar gibi ağlar, yükseltilebilir blok zincirleri, modüler mimari, özelleştirilebilir blok yürütme mantığı ve değiştirilebilir konsensüs gibi özelliklerden faydalanır. Başka bir deyişle, hızlı ve kolay blok zinciri geliştirmek için özel olarak tasarlanmış bir çerçevedir.

Substrate modüllerinin yanı sıra Astar, şu özellikleri sunar:

  • İşletici ticareti: dApp'leri satın alıp satma mekanizması, akıllı sözleşmeleri tokenleştirmenizi, sahipliğini başka kullanıcılara devretmenizi veya diğer kullanıcıları işletici olarak atamanızı sağlar.

  • Multi-Lockdrop: ağı boyunca token dağıtmanızı sağlayan modifiye edilmiş bir Lockdrop. Katılımcılar, diğer blok zincirlerinden belirli bir süre için tokenları kilitleyerek, zaman içinde yerel tokenların token sahipleri arasında dağıtılmasını sağlar. Bu yöntem, kullanıcıları ağın yaşamına katılmaya teşvik eder.

  • DApps staking & dApp ödülleri: Astar'ın gelir modeli, ekosistemin büyümesine katkıda bulunan dApp geliştiricilerine yönelik bir ödül sistemine odaklanmıştır. Blok başına ödülün bölümleri bulunmaktadır; burada dApp geliştiricilerine dağıtılan ödülün %50'si (nominatorlara %10 ve işletici olarak bilinen akıllı sözleşme yöneticilerine %40) ve diğer %50'si doğrulayıcılara dağıtılır. Bu araç, nominatörleri akıllı sözleşmelere staking yapmaya teşvik eder ve bu da ASTR tokeninin değerini artırır.


Astar (ASTR) Coin'lerinin Toplam Arzı Nedir?

Ağın yerel tokenı ASTR, bir hizmet, yönetim ve staking tokenı olarak işlev görür. Kullanıcılar, işlem ücretlerini ödemek, platformun yönetimine katılmak (referandumlarda oy kullanmak veya öneride bulunmak) ve ödüller almak için ASTR kullanabilirler.

Nisan 2023 itibariyle toplam arzı 7,000,000,000 $ASTR'dir ve dolaşımdaki arzı 4,487,130,325 $ASTR'dir. Tokenların dağılımı şu şekildedir:

  • Kullanıcılara ve erken destekçilere %30;

  • Takıma %5;

  • Vakfa %10;

  • Pazarlama amaçları için %5;

  • Protokol geliştirmeleri ve hibe programları için %10;

  • On-chain hazinesi (DAO) için %5;

  • Erken finansal destekçilere %10;

  • Parachain açık artırması için %20;

  • Açık artırma rezervi için %5.


Astar Network Nasıl Güvence Altına Alınmıştır?

ASTR, aday gösterilen Proof-of-Stake (NPoS) konsensüs mekanizması kullanılarak inşa edilmiş ve bir Polkadot Parachain olarak işlev görür. Dolayısıyla, Polkadot'un segmente edilmiş tasarımı ve paylaşılan güvenlik şemsiyesinden yararlanarak Polkadot'un ölçeklenebilirliği ve güvenliği avantaj sağlar.

Astar (ASTR) Nereden Alınabilir? Astar (ASTR), Binance, KuCoin, Kraken, Gate.io, OKX, Huobi, Crypto.com Exchange, BKEX, CoinEx, MEXC, Bitbank, WhiteBIT, XT.COM, BigONE, BingX, CoinW, Hotbit ve ZT gibi platformlardan satın alınabilir.

bottom of page