top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

FLOKI ve TOKENFI Şüpheli!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, Floki ve TokenFi staking platformlarını "şüpheli" olarak nitelendirdiğini duyurdu.

.

floki son dakika haberi

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, Floki ve TokenFi staking platformlarını "şüpheli" olarak nitelendirdiğini duyurdu.


Regülatör, bu ürünlerin yatırımcılara yüksek yıllık getiri vaadinde bulunduğunu ancak bu oranların sürdürülebilir olmadığını belirterek dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Floki staking programı ve TokenFi staking programı, yıllık %30 ila %100'ün üzerinde yüksek getiri sağlama iddiasıyla şüpheli yatırım ürünleri kategorisine dahil edildi. Her iki program da Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından onay almamıştı, ve yöneticiler bu yüksek getirilerle ilgili olarak SFC'yi ikna edemedi.

Regülatörün resmi duyurusuna göre, bu ürünlere Hong Kong halkının internet üzerinden kolayca ulaşabildiği göz önüne alındığında, Floki ve TokenFi staking platformları "şüpheli" olarak sınıflandırıldı. SFC, bu iki ürünü ve ilgili bilgileri Şüpheli Yatırım Ürünleri Uyarı Listesi'ne ekleyerek yatırımcıları kripto paraları "stake etme" düzenlemeleri konusunda uyardı. Bu işlemlerin yetkisiz yatırım planlarına işaret edebileceği ve büyük risk içerdiği belirtilerek, yatırımcıların Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yönetmeliği (SFO) kapsamında yeterli koruma sağlanmadığı veya hiç koruma olmadığı vurgulandı. Yatırımcılar, bu tür işlemlerde tüm paralarını kaybedebilecekleri konusunda bilgilendirildi.

bottom of page