top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

XRP için Yeni Bir Yükseliş Bekleniyor mu? Uzmanlar, "Spot ETF" Olasılığını Değerlendirdi

Son aylarda kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran spot ETF süreci, Bitcoin ve Ethereum'un ardından geçen ay XRP için de gündeme geldi.

.

XRP son dakika


XRP, uzun süredir SEC ile Ripple arasındaki yasal mücadele nedeniyle baskı altında kalmıştı.

Davanın devam etmesi, kripto para birimi XRP ve şirket Ripple'ı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu hukuki süreç, Ripple'ın gelişim planlarını doğrudan etkilemiş; şirketin CEO'su ise geçtiğimiz günlerde ABD'de halka açılma planlarının rafa kalktığını açıklamıştır.

XRP topluluğu, Bitcoin ve Ethereum'un ardından onaylanma olasılığı bulunan spot ETF yatırım ürününün XRP cinsinden de çıkabileceği beklentisine girmiştir. Ancak kripto uzmanları, Ripple'ın SEC ile olan durumuna atıfta bulunarak XRP destekli bir ETF ihracının oldukça zayıf bir ihtimal olduğunu düşünmektedir.


Analistlere göre, varlık yönetim şirketlerinin bir spot XRP ETF ürünü ihraç etmeleri için öncelikle SEC'in kripto varlığını menkul kıymet olarak görmemesi gerekmektedir.

Ancak analistler, bu olasılığın oldukça düşük olduğunu düşünmektedir. Temmuz ayındaki davada mahkeme, XRP'nin bireysel satışlarının menkul kıymet niteliği taşımadığına karar verse de kurumsal satışlar için kapıyı aralamıştır. Nisan ayında yapılması beklenen bir sonraki duruşma, düzenleyici kurum ve Ripple arasındaki gerilim nedeniyle belirsizliğini korumaktadır.

XRP topluluğu, tüm olumsuz görüşlere rağmen umutlarını sürdürüyor. İyimser kişiler, Bitcoin ve Ethereum tabanlı ETF'lerin piyasaya sürülmesinin ardından varlık yönetim şirketlerinin önümüzdeki dönemlerde spot XRP ETF ihracı için baskı yapabileceğini düşünüyor.

Bugün 28.1 milyar dolarlık piyasa değeriyle sektörün en büyük altıncı kripto para birimi olan XRP, son bir haftadaki satış eğiliminden sonra %10'un üzerinde değer kaybetmiş ve 0.5 doların altına gerilemişti. Ancak bugünkü kısmi toparlanma ile %2.5 değer kazanarak şu anda 0.51 dolar seviyesinde alıcı buluyor.

bottom of page