top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor?

Bitcoin, son 8 haftanın en düşük seviyesine gerileyerek 40.000 doların altına indi.

.

Kripto para birimi Bitcoin, haftaya sert satışlarla başladıktan sonra 40.000 doların altına gerileyerek son 8 haftanın en düşük değerini kaydetti.




Kripto para birimi Bitcoin, haftaya sert satışlarla başladıktan sonra 40.000 doların altına gerileyerek son 8 haftanın en düşük değerini kaydetti.


Düşüş ivmesi bugün de devam ederken, Bitcoin hafta açılışından bu yana değer kaybını %6 artırarak 38.800 dolar seviyesine kadar düştü. Kripto para piyasalarındaki olumsuz görünüm, Bitcoin öncülüğünde devam ediyor. Spot ETF'lerin 11 Ocak'ta SEC onayından sonra işleme girmesiyle başlayan yükseliş beklentisi, şu anki durumda fiyat düzeltmesine dönmüş durumda.


Spot ETF'lerin işleme girmesiyle birlikte Bitcoin'deki düşüşün hız kazanması, genel olarak en büyük ETF ürününe sahip Grayscale'in yüksek miktarlı BTC transferleriyle ilişkilendiriliyor. Grayscale'in şimdiye kadar Coinbase Prime'a aktardığı BTC miktarının 2,52 milyar dolara ulaştığı biliniyor. Mevcut olumsuz görünüme rağmen, bazı iyimser yorumcular, kısa vadeli düzeltmenin spot Bitcoin ETF ticaretinin devam etmesiyle toparlanmaya dönüşeceğine inanıyor.


Kripto piyasasındaki düşüşü tetiklediğine inanılan bir diğer gelişme ise yıllar önce iflas eden Bitcoin borsası Mt.Gox'ın önümüzdeki günlerde alacaklılara Bitcoin ve Bitcoin Cash ödemelerine başlaması olarak değerlendiriliyor. Mt.Gox kayyumu geçen ay alacaklılara Japon yeninde ödemelere başlamıştı. Piyasadaki söylenti, Mt.Gox'ın Mart ayına kadar 200 bin BTC'yi içeren bir ödeme planı üzerinde çalıştığı yönünde. Piyasaları endişelendiren başka bir söylenti ise ABD Hükümeti'nin Silk Road'dan ele geçirdiği Bitcoin'lerin büyük bir kısmını satma planı olduğuna dair.


Altcoin piyasasında da sert satışlar devam ederken, Ethereum haftalık bazda %12 değer kaybı yaşayarak 2.220 dolara kadar geriledi. İlk 20 kripto para birimi arasında AVAX ve ICP, %20'nin üzerinde haftalık kayıplar yaşayarak en çok düşen altcoin'ler oldu. Onları takip eden SOL ve DOT ise %20'ye yakın düşüş gösterdi.

Son 24 saatte toplam piyasa değerindeki kayıp %5'e ulaşırken, toplam değer 1,52 trilyon dolara geriledi. Ortalama işlem hacmi ise %60 artışla 71 milyar dolara yükseldi.





bottom of page