top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Bittorrent (BTT) Nedir?

BitTorrent, son zamanlarda daha da merkeziyetsizleşen popüler bir eşler arası (P2P) dosya paylaşım ve Torrent platformudur. 2001 yılında kullanıma açılan BitTorrent, 2018'de blok zinciri platformu Tron tarafından satın alındı.

bittorrent BTT coin

BitTorrent, son zamanlarda daha da merkeziyetsizleşen popüler bir eşler arası (P2P) dosya paylaşım ve Torrent platformudur. 2001 yılında kullanıma açılan BitTorrent, 2018'de blok zinciri platformu Tron tarafından satın alındı. Platform, özgün P2P iletişim protokolünü temel alarak dünyanın en büyük merkeziyetsiz dosya paylaşım protokolü olduğunu iddia etmektedir.


BTT (BitTorrent) Token Projesi Nedir?

BTT, Tron tarafından satın alınan BitTorrent dosya paylaşım platformunun yerel kripto para birimidir. TRC-10 standardında oluşturulan bu token, dünyanın en popüler merkeziyetsiz protokollerini ve uygulamalarını destekler. BTT, BitTorrent Speed, BitTorrent Dosya Sistemi, DLive gibi dApp'leri destekleyen bir blok zincir teknolojisi ile birlikte gelir. BTT, özellikle BitTorrent Speed sayesinde daha hızlı indirme işlemleri ve çeşitli amaçlar için kullanılabilir.


BitTorrent Projesinin Kurucuları

BitTorrent, Temmuz 2001'de Bram Cohen tarafından kuruldu. Cohen, içerik edinmenin yavaş ve pahalı olduğu bir dönemde, eğlence sektörüne yeni bir soluk getirmek amacıyla BitTorrent'i tasarladı. Temmuz 2018'de Tron platformu ve sahibi Justin Sun tarafından satın alındı, ardından 2019'da BTT (BitTorrent token) eklendi.


BitTorrent'in Özel Yapan Nelerdir?

BitTorrent'in temel amacı, eğlence sektörünün var olan yapısını değiştirmek ve kullanıcıların içerik edinme şeklini dağıtmaktır. İnternet kullanıcılarının doğrudan içerik dağıtmalarını sağlayarak pahalı ve verimsiz dağıtım ağlarını ortadan kaldırmayı hedefler. TRON'un altında, BitTorrent merkeziyetsiz çözümler sunarak kullanıcı çekiciliğini artırmış ve kripto para alanındaki kullanıcılara ulaşmıştır.


BitTorrent File System (BTFS) Nedir?

BTFS, dijital içerikleri merkeziyetsiz bir dosyalama sisteminde depolamak ve paylaşmak için bir P2P mekanizması sağlayan bir protokoldür. Geleneksel depolama sistemlerinin aksine, BTFS sansürleme, yüksek maliyetler ve düşük hata toleransı gibi sorunları ortadan kaldırmayı amaçlar. BTFS, Temsil Edilen Hisse Kanıtı (Delegated Proof of Stake) kanıtı yöntemini kullanarak merkeziyetsiz bir depolama sistemini temsil eder.


DLive Nedir?

DLive, blok zinciri üzerine kurulu bir canlı akış topluluğudur. İçerik oluşturucuları ve izleyicileri güçlendiren DLive, yayıncılar ve izleyiciler arasında gelir paylaşımını mümkün kılan devrim niteliğinde bir ödül sistemine sahiptir. BTT, DLive ekosistemine sanal hediyeleri, abonelikleri ve izleyici ödüllerini güçlendirmek için tanıtılacaktır.


BTT Token İstatistikleri

BTT'nin belirli bir maksimum arzı olmamakla birlikte, şu anda toplam arz 990 milyar BTT olarak belirlenmiştir. Dağıtımın bir kısmı özel token satışında, açık token satışında, tohum satışında ve çeşitli airdroplar için ayrılmıştır. BitTorrent ekibi, çatı kuruluşu BitTorrent Foundation ve Tron kuruluşu bu dağıtımdan ödüllendirilmiştir.


BTT Token ve Alım Satım

BTT token, güvenilir kripto para borsaları üzerinden alınıp satılabilir. Türkiye'de TRX/TRY paritesinde işlem yapma olanağı bulunmaktadır.


BitTorrent (BTT) Sıkça Sorulan Sorular

  • BitTorrent Nedir? BitTorrent, merkeziyetsiz bir P2P dosya paylaşım platformudur.

  • BTT Nedir? BTT, BitTorrent platformunun ve diğer öğelerin kullanılan yerel kripto para birimidir.

  • BTT Token Madenciliği Yapılır mı? Evet, BTT madenciliği yapılabilecek bir kripto paradır.

  • BTT Token Maksimum Arzı Var mı? BTT token, bir maksimum arza sahip değildir.

bottom of page