top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Injective (INJ) Nedir?

Kripto para piyasasının yeni gözdelerinden INJ, proje hedefleri ve piyasa hareketleri sonrasında uzmanların da radarına girmiş durumda. Injective Protocol, özellikle kripto para piyasalarının tamamen merkeziyetsiz hale gelmesine yönelik atımları ile dikkat çekiyor.

injective INJ coin

Injective Protocol (INJ) Coin Nedir?

Injective Protocol, finans için oluşturulmuş blok zinciri olarak tanımlanmıştır. Kripto para borsalarının tamamen merkeziyetsiz, topluluk tarafından işletilen yapılar haline gelmesini sağlayan bir blok zincirdir. Ethereum’a bağlı iki yönlü token köprüsüne de sahiptir. INJ ise Injective Protocol’ün yerel stake etme tokenidir. 


Injective Protocol (INJ)  Projesi ve Whitepaper

Injective Protocol, teknik makalede de yer verildiği üzere finans için oluşturulmuş bir blok zinciridir. Geliştiricilerin çok çeşitli karmaşık uygulamalar oluşturmak için kullanılabilecek tamamen merkezi olmayan bir sipariş defteri gibi hazır modeller bulabilecekleri tek blok zinciri olarak teknik açıdan oldukça işlevsel hale getirilmiştir. Öte yandan açık, birlikte çalışabilir bir akıllı sözleşmeler platformu olarak da dikkat çekmektedir.

Temel yapısına bakıldığında Cosmos sDK kullanılarak oluşturulmuştur. Tendermint durum kanıtı konsensüs çerçevesini kullanarak anında işlem kesinliği elde edebilir. Öte yandan Injective, Ethereum ve Cosmos Hub gibi en büyük birinci katmak ağlarında hızlı zincirler arası işlemleri kolaylaştırmaktadır. Ekosistemi ise sınıfının en iyisi olan kullanıcı deneyimini sağlamaya odaklanan merkezi olmayan uygulamalar ağıdır. Merkezi olmayan finansal piyasalara, ürünlere, hizmetler ve araçlara erişim için sınırsız ve benzeri görülmemiş bir yetenek sağlayarak bireyleri sermayeyi daha verimli bir şekilde tahsis etme yeteneği ile güçlendirmeye çalışmaktadır.

Resmi Injective Chain, teknik makalesinde projenin blok zincir temelini oluşturduğu aktarılmıştır. Tamamen merkeziyetsiz bir emir defterine ev sahipliği yapması ve Ethereum Virtual Machine (EVM) özelliklerin kullanıyor oluşu da ayırt edici özellikleri arasında görülmektedir. Ethereum ekosistemine bağlı iki yönlü tokena da sahiptir. Injective Protocol hakkında daha fazla bilgi almak ve projenin teknik makalesinde ilişkin detayları öğrenmek için: https://docs.injective.network/ resmi bağlantı adresini kullanabilirsiniz.


Injective Protocol (INJ) Coin Kurucuları Kim?

Injective Labs’ın kurucu ortakları arasında yer alan Eric Chen, INJ token arkasındaki şirket olarak öne çıkmaktadır. NYU Stern işletme okulunda finans bölümünü bitirmesinin hemen ardından profesyonel kariyerine başlayan Chen, zaman içinde sayısız projede yer almış ve önemli görevlerde bulunmuş bir kişi olarak dikkat çekmektedir.

Injective Protocol CTO görevinde yer alan ve projenin öne çıkan isimlerinden bir diğeri olan Albert Chon ise benzer bir kariyere sahiptir. Stanford Üniversitesi’nden bilgisayar bilimleri yüksek lisans derecesi ile mezun olmasının ardından dünyanın önde gelen şirketlerinde ve önemli pek çok projede görev almış bir isimdir.


Injective Protocol (INJ) Kullanım Alanları Neler?

INJ ile Injective Protocol ağında likidite madenciliği ya da stake etme işlemleri yapılabilmektedir. Injective Protocol kısaca zincirler arası marj ticareti, türevler ve forex vadeli işlemleri sunan merkeziyetsiz bir borsa olarak kullanılabilmektedir. Injective Protocol’ün yerel tokenı olan INJ ise yerel yardımcı ve yönetişim tokeni olarak kullanılır. Pay sahipleri tarafından protokolün geleceğini yönetilmesi ve kara verme için kullanılabilir. Öte yandan piyasalarda ise yatırım amaçlı olarak kullanımı mümkündür.


Injective Protocol (INJ) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

Injective Protocol, kripto piyasalarında ve blok zincir teknolojisine getirdiği yenilikler ile dikkat çekmektedir. Kripto para platformlarının merkeziyetsiz hale gelmesi amacıyla yaratılmış bir protokol olarak hali hazırda önemli bir görevi üstlenmektedir. Piyasalar için pek çok yönden yenilik ve kolaylık getiren Injective Protocol, öne çıkan birçok özelliği ile de yakından takip edilmektedir.

Injective Protocol projesinin öne çıkmasını sağlayan ve projeyi benzersiz kılan başlıca özellikler ise kısaca şu şekildedir:

  • Ethereum Virtual Machine (EVM) mekanizması ve Proof of Stake (PoS – Hisse İspatı) algoritması ile çalışmaktadır.

  • Blok zincir sektörünün merkeziyetsizliğinden yararlanarak finans dünyasının temel sorunlarına çözüm üreten bir yapıdadır.

  • Injective Chain blok zincir ağının herkes tarafından kullanılabilir oluşu projeyi öne çıkaran ve benzersiz kılan bir özelliktir.

  • Proje merkeziyetsiz değişimin işlevselliği ve gelişimini destekleyen benzersiz birkaç farklı bileşenden oluşmaktadır.

Injective Protocol (INJ) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Injective Protocol (INJ) projesi avantajlı olduğu kadar dezavantaj yaratan bazı riskleri de taşımaktadır. Projenin güçlü ve zayıf yönlerinin doğru şekilde karşılaştırılması ve buna göre projeye destek verilip verilmeyeceğine karar verilmesi gerekmektedir. Genel hatları ile Injective Protocol (INJ) projesinin avantajları kısaca şöyle sıralanabilir:

  • Tamamen merkezi olmayan ağ yapısı sunar,

  • Blok zincir sektörünün merkeziyetsiz oluşundan faydalanarak finans dünyasının sorunlarını çözmeye odaklanır.

  • Tüm yatırımcıların ağ üzerinde yetki sahibi olmasına olanak tanımaktadır.

Injective Protocol (INJ) dezavantajlarından bazıları ise kısaca şunlardır:

  • Merkeziyetsiz finans ve teknolojiler konusunda riskler devam etmektedir.

  • INJ sert fiyat dalgalanmalarına sahiptir.

  • Teknik aksamalar ve siber saldırı gibi sorunlar görülebilir.

  • Çok daha güçlü rakipler ile rekabet etmek zorundadır.



Injective Protocol (INJ) Coin Tokenomiği

Piyasa verilerine göre Injective Protocol (INJ) token toplam 100 milyon arza sahiptir. Resmi INJ teknik makalesinde ise kullanıma açıldığında gerekli enflasyon %7 olarak ayarlanmıştır. Söz konusu meblağ ise node blok zincir üzerindeki işlemleri doğrulamaya teşvik etmektedir. Bu enflasyon oranının zamanla azalarak %2’ye kadar gerilemesi beklenmektedir.

INJ token dağıtımı, toplam kar ve zarar miktarına göre belirlenmektedir. Kullanıcılar ne kadar INJ tutarsa cüzdanın ağırlık değeri de o kadar artacağı için yeniden dağıtımlar gerçekleştirildiğinde o kadar çok alım hakkı tanınmaktadır. Piyasa verilerine bakıldığında ise 25,01 dolar seviyesi ile Nisan 2021’de tüm zamanların en yüksek değerine geldiği görülüyor. Mevcut piyasa belirsizlikleri ve riskler sonrasında INJ fiyatında da sert dalgalanmalar yatırımcıları zor bir duruma sokmuştur.


Injective Protocol (INJ) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

Injective Protocol (INJ) birçok farklı kripto para piyasasından alınabilmektedir. INJ satın almak isteyenler basit birkaç adım takip ederek işlem yapabilirler.

  • Adım: INJ listelenen kripto platformlarından birine girilir.

  • Adım: Kayıt işlemleri tamamlanır.

  • Adım: Kimlik doğrulama ve hesap aktivasyonu yapılır.

  • Adım: Para yatırma işlemleri tamamlanır.

  • Adım: USDT, TRY, BTC gibi çiftler ile alım emri verilir.

  • Adım: Güvenilir cüzdanlarda ve hesaplarda saklanır.


Özet Olarak

Injective Protocol merkeziyetsiz finans ve blok zincir teknolojilerinden yararlanarak finans dünyasının birçok sorununa çözüm üretmeyi hedeflemektedir. Gelecek vizyonu ve hedeflerini gerçekleştirmesi halinde çok daha güçlü bir konuma gelecektir. INJ ise mevcut formasyonda riskli bir yapıdadır. Yatırımcısının piyasa risklerine karşı temkinli olması ve tüm yatırımını riske atmaması önerilmektedir.

bottom of page