top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

JUPITER (JUP) Nedir? (Airdrop)

Jupiter aslında başlangıçta, Ethereum'daki 1inch gibi token takasları için bir likidite toplayıcısı olarak hayata geçmişti. Ancak kısa bir süre önce platforma, GMX tarzı sürekli vadeli işlemler gibi yeni özellikler eklendi. Jupiter, şu anda Solana üzerinde merkeziyetsiz borsa (DEX) birleştiricisi, limit emirleri, DCA (Dolar-Maliyet Ortalaması), köprü karşılaştırıcı, vadeli işlem ticareti gibi bir dizi özelliği bir araya getiren bir DeFi protokolü haline geldi


Jüpiter JUP token


Jupiter Nedir?

Jupiter aslında başlangıçta, Ethereum'daki 1inch gibi token takasları için bir likidite toplayıcısı olarak hayata geçmişti. Ancak kısa bir süre önce platforma, GMX tarzı sürekli vadeli işlemler gibi yeni özellikler eklendi. Jupiter, şu anda Solana üzerinde merkeziyetsiz borsa (DEX) birleştiricisi, limit emirleri, DCA (Dolar-Maliyet Ortalaması), köprü karşılaştırıcı, vadeli işlem ticareti gibi bir dizi özelliği bir araya getiren bir DeFi protokolü haline geldi.

Ekip, Jupiter'ın, USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stablecoin'lerde karşılaşılan çeşitli saklama ve düzenleme risklerini aşmada yardımcı olduğuna inanıyor. Bu durum, ekip üyelerini, Solana likit stake token'leri (LST'ler) ile desteklenen tamamen merkezsizleştirilmiş bir stablecoin olan sUSD'yi (SUSD) piyasaya sürmeye teşvik etti.

SUSD, yüksek bir merkeziyetsizlik derecesinin yanı sıra, aynı zamanda faizsiz krediler sunuyor. SUSD, teminat olarak kullanılan Solana (SOL) ile destekleniyor, böylece kullanıcılara getiri sağlanıyor ve aynı zamanda darphanin maliyetini karşılıyor. Bu da SOL sahiplerine sürekli faizsiz bir kredi imkanı sunuyor.


JUP Airdrop'una Nasıl Katılabilirsiniz?

2 Kasım 2023 tarihinden önce Jupiter ile etkileşimde bulunan 955,000 cüzdandan birine sahibi olmak, bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük JUP airdropunun bir parçası olma fırsatı sunuyor. Airdrop tarihleri henüz kesinleşmemiş olsa da, gelecekteki airdropların etkinliklere bağlı olduğunu ve Jupiter'da alım-satım yapmanın gelecekteki airdrop miktarınızı etkileyebileceğini unutmayın. Yani, Jupiter ile etkileşimde bulunarak ve platformda alım-satım yaparak gelecekteki airdroplardan daha fazla pay alabilirsiniz. Unutmayın ki bu büyük fırsatı kaçırmamak için Jupiter platformunda aktif kalmanız önemli!


Jüpiter JUP token Airdrop


Binance Konuya Dahil Oldu

Binance, Jupiter'in (JUP) kendi token'ını listeleyeceğini resmi olarak duyurdu, böylece Solana ekosisteminin lider DeFi işlem sağlayıcısının kripto para birimi dünya genelinde daha fazla erişilebilir hale gelecek. Listeleme işlemi bugün Türkiye saatiyle 18.30'da başlayacak.

JUP token'ı, JUP/USDT, JUP/FDUSD ve JUP/TRY paritelerinde işlem görecek. JUP yatırma işlemleri zaten başladı ve çekim işlemleri ise yarın 18.30'dan itibaren mümkün olacak.

Ayrıca, yapılan açıklamada, izole marjin işlemlerinde JUP token'ın borç alınabilir varlıklara 48 saat içinde ekleneceği belirtildi.


Binance jüpiter JUP token airdrop

Binance'in açıklamasında, JUP token'ın yüksek risk içeren Tohum Kategorisi altında listeleneceği bilgisi de verildi. Bu durum, kullanıcıların risk derecesini daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.

Jupiter, aylardır beklenen airdrop'unu bugün gerçekleştirecek ve hak kazanan kullanıcılara toplam arzın yüzde 40'ına varan sayıda token dağıtılması bekleniyor. Bu, Jupiter topluluğu için heyecan verici bir gelişme ve Binance listeleme haberinin ardından platformun popülaritesinin artması muhtemel. Bağlantılar

Borsalar: Binance


bottom of page