top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Kaspa (KAS) Nedir?

Kaspa merkeziyetsiz, açık kaynaklı ve ölçeklenebilir bir Layer-1 çözümüdür.

KAS coin yani Kaspa, projenin yerel para birimidir ve tüm zincir içi işlemlerde ve madencilik ödüllerini dağıtmak için kullanılır. KAS kripto para birimi bir token değildir. Layer-1 çözümü olduğu için KAS bir coin’dir.

Kaspa KAS coin

Kaspa merkeziyetsiz, açık kaynaklı ve ölçeklenebilir bir Layer-1 çözümüdür.

KAS coin yani Kaspa, projenin yerel para birimidir ve tüm zincir içi işlemlerde ve madencilik ödüllerini dağıtmak için kullanılır. KAS kripto para birimi bir token değildir. Layer-1 çözümü olduğu için KAS bir coin’dir.

Proje Yonatan Somplinsky tarafından kurulmuştur. Sompolinsky aynı zamanda Kaspa'nın temel mutabakat mekanizması olarak hizmet veren GhostDAG/PHANTOM protokolünün yazarlarındandır.

Kaspa projesi “Bir iş kanıtı protokolü üzerine inşa edilen en hızlı ve en ölçeklenebilir anlık onay işlem katmanı.” olarak tanımlanmaktadır.

Kaspa Coin Projesi

Kaspa projesi ile geleneksel blok zincirleri arasındaki en belirgin fark, bir iş ispatı mutabakat protokolü olan GhostDAG/PHANTOM'ı kullanmalarıdır. GhostDAG/PHANTOM, paralel olarak oluşturulan blokların bir arada var olmasına ve fikir birliği içinde sıralanmasına izin verir.

Kaspa projesi kendini “Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin'e yerleştirdiği ilkelere sadık” ve “Nakamoto Mutabakatının ölçeklenebilir bir genellemesi” olarak tanımlamaktadır.


Kaspa Coin Kurucuları Kimler?

Yonatan Sompolinsky tarafından kurulan araştırma ve geliştirme şirketi olan DAGLabs, Kaspa coin’in merkeziyetsiz ve açık bir girişim olarak ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Ölçeklenebilir DAG tabanlı protokollere odaklanan DAGLabs, Kaspa'nın şeffaflık, açıklık ve merkeziyetsizlik vizyonununa odaklanmıştır.


Kaspa Coin İstatistikleri

Kas coin maksimum arzı 28.704.026.601 adettir. Kas dolaşımdaki coin sayısı 21.021.428.690 adettir.


Kaspa Coin Özel Kılan Nedir?

Blok zincirlerinde en yaygın kullanılan prensipler arasında Proof-of-Work (PoW) ve Proof-of-Stake (PoS) yer almaktadır. PoW ve PoS, giderek karmaşıklaşan matematiksel denklemleri çözerek işlemleri doğrulamasını ve blok zincirine bloklar eklemesini sağlar.

PoW ve PoS’un öne çıkan avantajları ve dezavantajları vardır. PoW zincirleri biraz yavaş olabilirken, PoS blok zincirlerinin güvenliği konusunda bazı endişeler olabilir.

Kaspa, kullanıcılara her iki dünyanın da en iyisini sunmak için tasarlanmış bir blok zinciridir. Kaspa projesi kendini, Proof-of-Stake hızına sahip bir Proof-of-Work blok zinciri olarak tanıtıyor.


Kaspa Coin Yorum

Kaspa, son zamanda kayda değer bir ivme kazanmıştır ve yeni kullanıcılara ulaşarak atılım yapmaktadır. Platformun hız ve güvenliği bir arada sunması ise en öne çıkan özelliğidir.

Kripto para sektöründe her zaman olduğu gibi, KAS'a yatırım yapıp yapmayacağınıza karar vermeden önce kendi araştırmanızı yaptığınızdan emin olmanız gerekir.


Kaspa Coin Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kaspa Coin Nedir?

Kaspa coin, Kaspa projenin yerel para birimidir ve tüm zincir içi işlemlerde ve madencilik ödüllerini dağıtmak için kullanılır. KAS kripto para birimi bir coin’dir.

Kaspa Coin Neden Benzersizdir?

Kaspa projesi, Proof-of-Stake hızına sahip bir Proof-of-Work blok zinciri olmayı hedeflemektedir.

Kaspa Coin İşletmeler için Neden Avantajlıdır?

Kaspa (KAS) Coin hem Proof-of-Stake hem de Proof-of-Work ortak çalışma prensibi sunmayı hedeflediği için iki çalışma şeklinin de en avantajlı noktalarını birleştirmeyi hedeflemektedir.

Kaspa Token mı Yoksa Coin midir?

KAS token olarak kabul edilmez. Layer-1'dir, dolayısıyla Kaspa (KAS) bir coindir.

bottom of page