top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Oasis Network (ROSE) Nedir?

Oasis Network (ROSE), Ethereum'a alternatif olarak ölçeklenebilirliği, gizliliği ön planda tutan ve çok yönlü bir merkezi olmayan Katman-1 blok zinciri ağıdır.

Oasis Network ROSE coin

Oasis Network (ROSE), Ethereum'a alternatif olarak ölçeklenebilirliği, gizliliği ön planda tutan ve çok yönlü bir merkezi olmayan Katman-1 blok zinciri ağıdır. Oasis Network, Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuş olup Proof-of-Stake (PoS) konsensüs mekanizmasını benimser.


ROSE Coin Projesi

ROSE coin, Oasis Network'ün yerel kripto para birimidir. Bu coin, ağın Konsensüs Katmanında işlem ücretlerini ödemek, staking ve delegasyon gibi işlemlerde kullanılır. Ağda bir düğüm çalıştırmak isteyenlerin de ROSE coin stake etmeleri gerekmektedir.


ROSE Coin Projesinin Kurucuları

Oasis Network'ü geliştiren Oasis Labs şirketi, 2018 yılında Berkley'deki California Üniversitesi'nde çalışan Profesör Dawn Song tarafından kuruldu. Şirket, a16z, Polychain Capital ve Binance Labs gibi önde gelen yatırımcılardan 45 milyon dolarlık yatırım almıştır. Geliştirme ekibi, dünyanın farklı bölgelerinden gelen araştırmacılar, güvenlik uzmanları ve gizlilik aktivistlerinden oluşmaktadır.


Oasis Network'i Özel Kılan Özellikler

Oasis Network, kullanıcılara kendi verileri üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı amaçlayan bir projedir. Tokenized Data adlı dijital varlık, kullanıcıların ürettikleri verilerin kontrolünü ellerine almalarını ve istedikleri takdirde bu verileri harici şirketler ve uygulamalarla paylaşarak gelir elde etmelerini sağlar.

Ağın ölçeklenebilir yapısı, çift katmanlı bir yapıya sahip olması sayesinde gerçekleşir. Konsensüs Katmanı, ağın güvenliğini sağlayan PoS konsensüs mekanizmasını içerirken, ParaTime Katmanı çok sayıda paralel çalışma zamanını içerir ve ölçeklenebilirliği artırır.


ROSE Coin İstatistikleri

ROSE coin'in ilk coin arzı (ICO) 29 Ekim 2020 ile 18 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Maksimum arzı 10 milyar ROSE'dur. ROSE coin arzının dağılımı; staking ödülleri, destekçiler, stratejik ortaklar ve rezerv, topluluk ve ekosistem, vakıf, çekirdek katılımcılar şeklinde belirlenmiştir.


ROSE Coin Whitepaper

ROSE coin whitepaper, 23 Haziran 2020 tarihinde yayımlanmıştır. Bu belgede Oasis Network, ölçeklenebilir, esnek ve gizliliği ön planda tutan bir Katman-1 blok zinciri olarak tanımlanır.


Oasis Network (ROSE) Sıkça Sorulan Sorular

  • ROSE coin hangi ülkenin? ROSE coin, merkezi olmayan bir kripto para birimi olduğu için hiçbir ülkeye ait değildir. Ancak Oasis Labs şirketi, ABD merkezli bir şirkettir.

  • ROSE coin kimin? ROSE coin, Oasis Labs şirketi tarafından yaratılmıştır.

  • ROSE coin ne zaman çıktı? ROSE coin, Kasım 2020'de piyasaya sürülmüştür.

  • ROSE coin nasıl alınır? ROSE coin ve diğer kripto paralar, kripto para borsaları üzerinden alınabilir. Türkiye'de Bitlo üzerinden ROSE coin alım satımı yapabilirsiniz.

bottom of page