top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Osmosis (OSMO) Nedir?

Osmosis, geliştiricilere kendi özelleştirilmiş Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM)’lerini tasarlamalarına, oluşturmalarına ve dağıtmalarına olanak tanıyan, Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuş bir ATOM ekosistemi için geliştirilmiş bir AMM protokolüdür.

osmosis osmo coin

Osmosis (OSMO) Coin Nedir?

Osmosis, geliştiricilere kendi özelleştirilmiş Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM)’lerini tasarlamalarına, oluşturmalarına ve dağıtmalarına olanak tanıyan, Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuş bir ATOM ekosistemi için geliştirilmiş bir AMM protokolüdür. Cosmos ekosisteminin heterojenlik ve egemenlik ilkelerini temel alan Osmosis protokolünün yönetişim token’i OSMO Coin’dir. OSMO, platformun stake ve likidite ihtiyaçlarını karşılamak adına kullanılan bir yönetişim token’idir.


Osmosis Projesi

Osmosis, geleneksel token takaslarının ötesine geçen ve zincirler arası bir dünya için merkezi olmayan finans (DeFi) işlevselliğini sunmayı hedefleyen araçlar sağlamayı amaçlamaktadır. Osmosis geliştiricileri, tüm Cosmos ekosistem zincirlerine bağlanan zincirler arası bir merkezi olmayan borsa (DEX) oluşturma misyonu ile hareket eder. Özel eğri AMM’ler, takas ücretlerinin dinamik ayarlamaları ve çok jetonlu likidite havuzları gibi özelleştirilebilirlik özelliklerini Cosmos ekosistemindeki blok zincirlerinin ötesine taşır.

Geliştiriciler, Osmosis'te bağımsız likidite havuzlarıyla özelleştirilmiş AMM’ler oluşturabilirken, kullanıcılar benzersiz parametrelerle likidite havuzları başlatabilir. Osmosis, AMM tasarımcılarına, DeFi ürünlerinin miktar ve karmaşıklık artışlarına çözüm sunmak adına altyapıyı yeniden kullanma seçeneği sunarak, piyasaya AMM'leri tanıttı.

Osmosis, kitlenin bilgeliğinden faydalanarak deneme ve hızlı yineleme süreciyle en etkili çözüme ulaşmak için tasarlanmıştır. OSMO Coin, AMM havuzlarının paydaşlarının havuzları üzerinde yönlendirme yeteneği sağlayan kapsamlı özelleştirilebilirlik ve yönetişim mekanizmasını AMM tasarımcılarına sunar. Projenin teknik detaylarına https://osmosis.zone/ adresinden ulaşabilirsiniz.


OSMO Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?

Osmosis, Hintli bir blockchain girişimcisi olan Sunny Aggarwal tarafından başlatıldı. Aggarwal, Osmosis'i geliştirmeden önce üç yıl boyunca Tendermint protokolünde ve Cosmos Hub’da araştırma bilimcisi olarak görev yaptı.


Kullanım Alanları Nelerdir?

OSMO, Osmosis protokolünün yönetişim token’idir. Protokolün geleceğine yönelik kararlara katılmak isteyenler OSMO kullanıcıları arasından seçilir. OSMO ayrıca likidite havuzlarına yatırılabilir ve stake edilebilir. Ayrıca, OSMO, Osmosis içerisinde çeşitli kripto para birimleri ile takas edilebilir.


Osmosis Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

Osmosis, sahip olduğu üç temel özellikle rakip AMM para piyasası protokollerinden ayrılır. Cosmos tabanlı ilk AMM'lerden biri olarak, Osmosis, IBC uyumlu blok zincirleri ile düşük ücretlerle takas işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilir. Osmosis'in benzersizliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Özelleştirilebilir Likidite Havuzları: Uniswap ve Balancer'dan farklı olarak, Osmosis birkaç jetonlu ve eşit olmayan oranlı havuzlara likidite sağlamaya izin verir.

  2. Paydaşlar Arasındaki Koordinasyon: Paydaşlar arasındaki koordinasyon Osmosis'te büyük önem taşır. Uzun vadeli likidite sağlanmasını teşvik eden bu çözüm, aynı zamanda diğer protokollerden olası vampir saldırılarına karşı koruma sağlar.

  3. Hizmet Verilen Altyapı Olarak AMM'ler Fikri: AMM yaratıcılarına bağlanma eğrisi değeri işlevini tanımlama ve Osmosis ürünlerini kullanarak altyapısının geri kalanını yeniden kullanma seçeneği sunar.


OSMO Coin’in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Osmosis, Cosmos üzerindeki ilk AMM'lerden biri olması ve güçlü yönleriyle dikkat çekmesiyle geliştiricilere ve kullanıcılara avantajlar sunmaktadır. Özelleştirilebilir çözümleri, likiditeye erişimde büyük bir sorunu ortadan kaldırırken, DeFi'nin karşılaştığı sorunlara çözümler getirerek önemli bir avantaj elde etmektedir.

Avantajları:

  • IBC uyumlu blok zincirleri ile sorunsuz takas imkanı.

  • Çoklu jeton destekli özelleştirilebilir likidite havuzları, likiditeye erişimi kolaylaştırır.

  • Cosmos tabanlı ilk AMM DEX’lerden biridir.

  • Uzun vadeli likidite erişimi için benzersiz çözümler sunar.

  • Stake yolu ile pasif gelir elde edilebilir.

  • Maksimum token arzı deflasyonisttir.

  • Binance ve diğer büyük borsalarda listelenir.

Dezavantajları:

  • Uniswap, Curve Finance, Balancer gibi AMM'ler ile rekabet içindedir.

  • OSMO tokeninde görülen aşırı volatilite nedeniyle yatırım risklidir.

  • Saldırı ve çalınma riskine karşı OSMO token'i donanım cüzdanlarda saklamak gerekebilir.


OSMO Coin Hangi Borsalarda Var?

OSMO Coin, şu kripto para borsalarında işlem görmektedir:

  • Binance

  • Osmosis

  • DigiFinex

  • MEXC

  • Hotbit

  • Bitrue

  • CoinEx

  • LBank

  • BKEX

  • Korbit


Osmosis (OSMO) Coin Piyasa Bilgileri

OSMO Coin'in maksimum arzı 1.000.000.000 adettir. OSMO Coin, 4 Mart 2018 tarihinde $11,21 fiyatla tüm zamanların en yüksek değerine (ATH) ulaştı. 18 Haziran 2022 tarihinde ise $0,6869 fiyatla tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) görüldü.


OSMO Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

  1. Binance, Osmosis, LBank, MEXC, Hotbit gibi OSMO listeleme yapan kripto para borsalarından ücretsiz bir hesap oluşturun.

  2. KYC bilgilerinizi kullanarak hesabınızı güvenlik sekmeleri altında yer alan iki doğrulamayı tamamlayarak aktifleştirin.

  3. Desteklenen ödeme yöntemlerini kullanarak borsa hesabınıza para gönderin.

  4. Kripto para alım ve satım aracı ile OSMO alış emri girin ve emrin gerçekleşmesini bekleyin.

  5. Gerçekleşen emir sonrasında OSMO token'leri borsa cüzdanınıza yansırken, dilediğiniz zaman alternatif cüzdanlara veya borsalara transfer edebilirsiniz.


Özet Olarak

Osmosis (OSMO) Coin, geliştiricilere kendi özelleştirilmiş otomatik piyasa yapıcılarını tasarlama yeteneği sağlayan bir AMM protokolüdür. Likidite havuzları ve yönetişim için OSMO Coin kullanılır. Cosmos üzerindeki ilk AMM'lerden biri olarak, özelleştirilebilir çözümleri, likiditeye erişimdeki sorunlara çözümleri ve IBC uyumlu blok zincirleriyle takas imkanı ile dikkat çeker. OSMO Coin, Binance ve diğer büyük borsalarda işlem görmektedir.

bottom of page