top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Sei (SEI) Nedir?

Sei (SEI), emir defterini geliştirmeye ve hızlı işlem gerçekleşmesine odaklanan, DeFi (Merkezi Olmayan Finans) için özel olarak tasarlanmış, sektöre özgü bir Katman-1 blok zinciridir.

sei coin

Cosmos SDK'yı temel alarak çalışır ve Cosmos ekosistemi içinde merkezi olmayan finans altyapısı olarak hizmet veren Limit OrderBook'u (CLOB) kullanır.

Sei'nin öne çıkan özellikleri arasında önden işlem çalıştırma karşıtı önlemler, işlem hızlarını artırmak ve önden çalıştırmayı önlemek için paralel işlem çalıştırma bulunmaktadır. Sei Ağı, zincir üzerindeki CLOB ve eşleştirme motoru aracılığıyla derin likidite ve fiyat-zaman öncelikli eşleştirme sunarak yüksek performanslı DeFi uygulamalarını mümkün kılmayı amaçlamaktadır.

Sei projesi, özellikle DEX (Merkezi Olmayan Borsa) alanında birçok ortaklıkla birlikte çalışmaktadır, bunlar arasında çoklu zincir destekli değiştirilemez token (NFT) pazarı Dagora, SushiSwap, Oracle çözümü Pyth, blok zinciri köprüsü Axelar, kalıcı sözleşme platformu Vortex, Sentetik varlıklar DeFi protokolü Pharaoh Protocol, blok zinciri sistemi Kyve ve Solana tabanlı stabilcoin projesi UXD bulunmaktadır.


Sei Projesi

Sei projesi, kripto işlemleri için özel olarak tasarlanmış bir Katman-1 açık kaynaklı Sei blok zincirine katkıda bulunmaktadır. Sei'nin benzersiz zincir düzeyinde optimizasyonları, merkezi olmayan borsaların ve ticaret uygulamalarının modern performans ve ölçeklenebilirlik konusunda en iyi kullanıcı deneyimini sunmayı hedefler.


Sei Kurucuları Kimler?

Dan Edlebeck, DeFi ürünleri kademelenmesine olanak tanıyan, yerleşik bir sipariş defterine sahip bir Katman-1 blok zinciri olan Sei Network'ün kurucu ortağıdır. Dan Edlebeck daha önce tanınmış Cosmos tabanlı Exidio ve Sentinel projelerini başlatmış ve yönetmiştir.


Sei İstatistikleri

Sei token'ın toplam arzı 10.000.000.000 adettir, dolaşımdaki token sayısı ise 1.800.000.000 adettir.


Sei Whitepaper

Sei'nin teknik dökümanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Whitepaper'da proje "Sei, dijital varlıkların değişimi için uzmanlaşmış, genel amaçlı, açık kaynaklı bir Katman-1 blok zinciridir. Yeni bir fikir birliği ve teknik atılımlardan yararlanan Sei, sektördeki en hızlı blok zinciridir." şeklinde tanımlanmaktadır.


Sei Özel Kılan Nedir?

Sei, merkezi olmayan bir "Proof of Stake" blok zinciri olarak çalışır ve SEI token'ı çeşitli işlevlere hizmet etmektedir. SEI token, işlem ücretleri için ödeme yapmak, varlıkları doğrulayıcılara devretme veya ağı güvence altına almak için staking yapma, Sei blokzinciri üzerine inşa edilmiş uygulamalar için likidite veya teminat olarak kullanılabilir.


Sei Fiyatı

Sei token'ın fiyatı şimdiye kadar en yüksek 0,45 dolar seviyesine ulaşmıştır, en düşük fiyatı ise 0,15 dolar seviyesindedir.


Sei Blokzinciri Nasıl Çalışmaktadır?

Sei blokzinciri, dijital varlıkların değişimi için uzmanlaşmış bir Katman-1 blok zinciridir. Blokzinciri, Cosmos üzerine inşa edilmiş olup, DeFi uygulamalarının ve merkezi olmayan borsaların daha iyi performans göstermesini sağlamayı amaçlar.


SEI Token Yorum

SEI token, benzersiz teknolojik özellikleri, hızlı işlem onay süreleri ve ölçeklenebilirlik yetenekleri ile dikkat çeken bir kripto varlık olarak değerlendirilebilir. Ancak, her yatırım gibi, SEI token yatırımının da riskleri göz önünde bulundurularak dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir.


Sei (SEI) Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • SEI nedir? Sei, Cosmos üzerine inşa edilmiş, özellikle DeFi için tasarlanmış bir Katman-1 blok zinciridir. SEI token, bu blok zincirinde çeşitli işlevlere hizmet eder.

  • SEI nerelerde kullanılır? SEI token, Sei ağında staking, yönetişim, oylama gibi işlemler için kullanılır.

  • SEI Toplam Arzı Ne Kadardır? SEI token'ın toplam arzı 10.000.000.000 adettir.

  • SEI neden benzersizdir? Sei, emir defterini geliştirmeye ve hızlı işlem gerçekleşmesine odaklanır.

  • SEI Coin mi Token mı? Cosmos üzerine inşa edildiği için SEI bir coin değil, bir token'dır.

bottom of page