top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Toncoin (TON) Nedir?

Open Network olarak da bilinen TON, topluluk tarafından yönlendirilen ve sunabileceği çok şey olan yenilikçi bir blokzincirdir.

Toncoin TON

Bazıları, Layer-2 düzeyinde mevcut blokzincirleri için bir ölçeklendirme çözümü olarak geliştirilirken diğerleri ağlarını sıfırdan oluşturur ve Layer-1 düzeyinde olduğu kabul edilir.

Bu projelerden birine, Open Network'te kullanılan bir kripto para birimi olan Toncoin (TON) adı veriliyor. Birincil hedefi, doğrudan Telegram platformunda kripto para birimi ödemeleri yapmayı basitleştirmektir.


Open Network (TON) Nedir?

Open Network olarak da bilinen TON, topluluk tarafından yönlendirilen ve sunabileceği çok şey olan yenilikçi bir blokzincirdir. TON ilk olarak Telegram tarafından milyarlarca kullanıcıyı kaydetmek ve enerji kullanımı açısından hızlı, uygun fiyatlı ve verimli blokzincir işlemlerini mümkün kılmak için geliştirildi. Özellikleri, başından beri düzenli kullanıcılar düşünülerek tasarlandı. TON, hisse kanıtı (PoS) mekanizması üzerinde çalışır.

Open Network, kullanımı basit uygulamalar, ultra hızlı işlemler ve çok düşük ücretler sağlamasının yanı sıra uyarlanabilirliği ve ölçeklenebilirliğiyle de bilinir. Ayrıca çevreye etkisi de düşüktür. Ağın yerel token'ı olan Toncoin'e yatırım yapmadan önce TON'un ve uygulamalarının arka planı hakkında kendinizi eğitmek için bu eğitimden yararlanın.


TON Token Nedir?

TON ağının üzerinde çalıştığı blokzincirinin yerel tokenı olan Toncoin, TON ağı genelinde çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Bu kullanımlardan biri de DApp’lerde ödeme şeklidir.

Diğer blokzincir ekosistemlerinin büyük çoğunluğunun aksine TON, milyarlarca kullanıcıyı aynı anda barındıracak şekilde geliştirildi. Bu, etkinlikleri daha hızlı tamamlamak için aynı blockchain üzerinde çok sayıda alt ağı veya parçayı çalıştıran, blokzincir parçalama olarak bilinen bir işlem kullanılarak gerçekleştirilir. Her parça benzersiz bir amaca hizmet eder ve onaylanmamış bloklardan oluşan devasa birikme riskini azaltmak için işbirliği yapar.

TON madeni paralarının toplam arzı 5,00 milyar, piyasa değeri ise 10,19 milyar dolar civarında. Şu anda 1.987 dolardan işlem görüyor.


Toncoin'in Tarihçesi (TON)

Başlangıçta Gram olarak bilinen TON, 2020 yılında geliştirildi. Gram 1,7 milyar dolarlık satış yaparken, dünya çapındaki şirketler bir milyar değerinde Gram daha satın aldı.

O kadar popülerdi ki Twitter, gerçek ICO'dan önce sahte ICO'ları teşvik etti. Sonunda kurucu ve CEO Pavel Durov resmi bir ICO başlattı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), orijinal yatırımcıların sigortacı olması nedeniyle Telegram'ı menkul kıymet olarak sınıflandırdı.

Durov davayı kaybetti ve yatırımcılara 1,2 milyar dolar iade ederek 18,5 milyon dolar para cezası ödedi. Bundan sonra proje terk edildi ancak geliştiriciler ve kripto meraklıları, açık kaynak olması ve GitHub'da olması nedeniyle potansiyelini fark etti. O zamandan beri, destekçilerden ve bağımsız meraklılardan oluşan bir ağ olan TON Vakfı büyüyor ve TON'un adını "Telegram Open Network" yerine "Open Network" olarak değiştiriyor.


Toncoin'in Özellikleri (TON)

Parçalama (Sharding)

Parçalama özelliği TON ağında mevcuttur. Bu senaryoda parçalama yeteneği, bir blokzincirin içinde bir blokzincirin bulunmasına benzer. Benzersiz işlevselliği nedeniyle, birincil zincirin kapasitesi zaten doluysa, ikincil bir blok zincirde çok sayıda işlem gerçekleştirilebilir. Bir parça zinciri, ana blok zincirinin bir alt zinciri olarak işlev görecektir.

Cüzdanlar

Ek olarak TON çeşitli cüzdan alternatifleri sunar. İki farklı cüzdan türü vardır: saklama amaçlı ve saklama dışı. Ayrıca, TON ağı kullanıcılarının para aktarabilmesi ve diğer hizmetlere sorunsuz bir şekilde bağlanabilmesi için cüzdan işlevi uygulamalara entegre edilecek. Kullanıcının kullandığı cüzdanın türünü, onların özel gereksinimleri belirleyecektir.

Depolama ihtiyaçlarınızı sizin adınıza karşılayan bir hizmetin olmasını tercih ediyorsanız saklama seçeneğini kullanmayı düşünmelisiniz. Cüzdanınız ve nakit paranız üzerinde her zaman tam kontrol sahibi olmak istiyorsanız, emanetsiz bir cüzdan en iyi seçenektir. Kullanıcı her iki cüzdanı kullanırken daima dikkatli olmalı ve şifreleme anahtarlarını kendisine saklamalıdır.

Token Satışı ve Ödünç Verilmesi

Toncoin her işlemi doğrulamak için kullanılır ve doğrulayıcıları ödüllendirmek için kullanılan para birimidir. Buna ek olarak ağ, adayların tokenlerini doğrulayıcılara satarak veya ödünç vererek teşvik kazanmalarını sağlar. Aday gösterenlerin, token ödünç verebilmek için bir havuza katılmaları ve varlıklarını stake etmeleri gerekiyor. Aday gösterenleri ve doğrulayıcıları yönetmek için akıllı sözleşmelerin kullanılması, sisteme bir güvenlik katmanı ekler.

Yönetişim

Toncoin ayrıca ağın gelecekte alacağı yönü kontrol etmek için de kullanılabilir. Yerel tokena sahip olan ve Open Network üyesi olan kullanıcılar, blockchain veya ekosistemde önerilen değişikliklere oy verebilir. TON yönetim programı için mevcut oylama yaklaşımı nispeten basittir. Her kullanıcının fikrini duyma konusunda eşit fırsata sahip olmasını sağlar.

Toncoin Haberleri ve Güncellemesi

TON Vakfı, Trust Wallet'ın artık Toncoin'i (TON) kabul edeceğini duyurdu. Bu da buna bir yanıttır. Trust Wallet kullanıcıları yakında Toncoin (TON) ağı için bu konuda önemli bir ileri adım olan Toncoin (TON) depolayıp gönderebilecek.

Bu Toncoin ağı için önemli bir ilerlemedir. Buna rağmen bir Toncoin'in (TON) fiyatı, mücadelenin devam etmesine rağmen şu anda 1,98 dolar seviyesinde.


TON Token Değeri

TON'un değeri kullanım örneklerinden gelir. Örneğin kripto para satmayı planlayan kullanıcıların %0,9 oranında komisyon ücreti ödemesi gerekirken alıcıların herhangi bir işlem maliyeti ödemesi gerekmiyor. Bu nedenle cüzdan günlük hayatta kullanıma uygundur.

Toncoin, TON ağında çalışan çeşitli hizmet ve uygulamalar için ödeme olarak kabul edilmektedir. TON ekosistemi son derece şekillendirilebilir çünkü yeni merkeziyetsiz uygulamaların (dApps) geliştirilmesine izin veriyor.


bottom of page