top of page

Son Haberler

Kripto Paralar

Haftalık Analizler

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.

Tornado Cash DAO Oylamadan Sonra Kapandı, Fiyat İse %25 Arttı

Tornado Cash ile ilişkili kişi ve uygulamalar hakkında, ABD yaptırımlarından sonra bazı işlemler başlatıldı.





Tornado Cash DAO, birkaç sosyal medya kullanıcısının, topluluğun yakın zamanda uygulanan ABD yaptırımlarıyla nasıl mücadele edileceğini tartıştığını bildirmesinin ardından çevrimdışı oldu.


Tornado Cash DAO, topluluk üyelerinin oybirliğiyle Hazine çok karakterli cüzdanın imzalayanı olarak bir yönetim katmanı eklemek için oybirliğiyle oy verdiği ve 21,6 milyon dolarlık yönetimi yöneten bir tartışmanın ardından çevrimdışı olarak bildirildi. DAO'nun neden çevrimdışı olduğu henüz bilinmiyor, ancak Pazartesi günü faile karşı açıklanan ABD yaptırımlarının ardından çeşitli kuruluşlar ve özel kuruluşlar tarafından yapılan çeşitli eylemlerden sonra geliyor.


Circle, son dört gün içinde Hazine yetkilileri tarafından listelenen adreslerde 75.000 doların üzerinde Coin'i (USDC) dondurdu. dYdX, bazı kullanıcıların hesaplarını Tornado Cash ile ilgili fonlarla kilitlediğini bildirdi. Hollandalı yetkililer ayrıca Tornado Cash kripto karıştırma hizmeti aracılığıyla kara para aklamaya karıştığından şüphelenilen bir geliştiriciyi tutukladı.

Merkez şirketler tarafından gerçekleştirilen eylemler, kripto karıştırıcılar ve medya platformları ile yapılan eylemlerin ötesine geçiyor. Tornado Cash kurucu ortağı Roman Semenov Pazartesi günü yaptığı açıklamada, geliştirici platformu GitHub'ın hesabını askıya aldığını ve Discord kullanıcısının da kanalın Cuma günü kapalı olduğunu söyledi. Yayınlandığı tarihte, Tornado Cash Telegram grubu hala aktiftir.


Geçtiğimiz hafta yaşanan fiyat çöküşünün etkisi ise azaldı. Fiyatsal anlamda toparlanma evresine giren TORN token fiyatı gün içerisinde %25 artarak 15$'a kadar yükseldi.





bottom of page